Preview Mode Links will not work in preview mode

Dec 9, 2020

Når Moviebox tuller rundt i videobiksen og skal finde film til en episode, ender det unægteligt ofte med udenlandske produktioner. Vi har bare aldrig været særligt movieboxede herhjemme, hvor dansk VHS-kultur mest er synonym med familievenlige folkekomedier eller bizarre, anarkistiske afstikkere.

Derfor var det en lettere tøvende redaktør, der smed følgende filmaften-tema ud til værterne: "Det' dansk, det' dejligt". For hvad ÉR dansk og dejligt, som passer til Moviebox? I stedet for at prøve at møve sig udenom, har Ask, Sonny og Niels valgt at knappe tre kolde Hof op og lave tre perfekte snit ind i den danske VHS-historie, der hiver dig rundt i alle hjørner af "genren". 

Ask lægger ud med en vaskeægte (med dog overset) familiefilm, når han møver en hest op på 5. sal i Mig og Mama Mia. Sonny har fundet en overset folkekomedie af den mest halløj-agtige karakter med Pas på ryggen, professor!. Og Niels vender tilbage til den ultimative danske kultinstruktør Poul Nyrup med hans horehus-doku-komedien Villa Vennly. Tak for kaffe! Og husk det nu: Spol altid episoden tilbage, når du har lyttet færdigt!

Med venlig hilsen,
Ask, Sonny, Niels & Casper