Preview Mode Links will not work in preview mode

Jun 16, 2022


Det første Dungeons & Dragons-spil så dagens lys i '74 og rollespillenes popularitet blev kun større og størrer op gennem 70'erne og 80'erne. Det smittede tydeligvis af på filmmarkedet, for det bugner med VHS'er fyldt med mere eller mindre skraldede fantasyfilm fra videomaskinens tidsalder. Dagens episode tager udgangspunkt i denne fantasy-tendens, men vi skal love for at det ikke holder VHS-eksperterne fanget i den. De er til gengæld fanget i første halvdel af 80'erne, men det gør slet ikke noget.

Selvom der er lidt for meget umotiveret voldtægt i spil, at det holder op med at være sjovt, så lægger Sonny ud med 'Deathstalker' (1983). Som bud på en "sværd og trolddom"-film er den et pletskud. Niels, derimod, har en film med uden sværd. Der er til gengæld masser af trolddom i den ufatteligt børneuvenlige 'Return to Oz' (1985). Og så runder Ask af med 'The Dungeonmaster' (1984) og hold nu fast: Han siger det nok er den mest Movieboxede Moviebox-film han nogensinde har set!

Vi har endnu engang kun kradset i overfladen af 80'ernes fantastiske fantasy-genre, og selvom drengene gjorde det godt, så vender vi helt klart tilbage til "sværd og trolddom"-filmene igen. Og HUSK: Spol altid episoden tilbage, når du har lyttet færdigt!

Med venlig hilsen,
Ask, Sonny, Niels & Casper